20.03.2015 07:22

Život se psem

Život se psem - vzkaz pro všechny, kteří mají pejska nebo si ho chtějí pořídit

Pořídit si pejska znamená prožít klidně i 15 let po boku skvělého parťáka a milující, oddané duše, která vás hodně naučí nejen o vás samotných. Také to znamená 15 let zodpovědnosti, starosti, péče a braní ohledů na něj.

 

Každodenní nacházení volného času a morální i zákonnou povinnost se o něj zodpovědně postarat v jakékoli jeho i vaší rodinné i životní situaci. Přijdou chvíle, kdy mít pejska znamená přijmout omezení. Mít pejska stojí čas a peníze. Mít pejska znamená naučit se být trpělivý a také pochopíte význam slov věrnost, vytrvalost, radost, pokora a co znamená být přítelem. Mít pejska znamená poznat nekonečnou lásku. Mít pejska znamená změnit svůj život. Mít pejska znamená přijmout život se vším, co k němu patří. Koloběh mládí a dospívání plného síly a bezstarostného řádění, stejně jako krásu vyzrálosti psí duše v dospělosti a pomalé stárnutí, které s sebou často nosí nemoci. Okamžiky zrození i umírání, které jsou nevyhnutelné pro vašeho čtyřnohého přítele i pro vás. Chvíle, kdy se v slzách učíte přijímat bolest, smutek, bezmocnost i vlastní smrtelnost a současně objevujete ve svém srdci obrovskou lásku a vnitřní sílu vašeho čtyřnohého miláčka neopustit a zůstat mu věrně po boku a provést ho i na jeho poslední cestě... Mít pejska na celý život, znamená být lepším člověkem!

Důležité upozornění! Pokud jste při čtení těchto řádek došli k názoru, že si nejste jistí, případně připravení je přijmout, pak si pejska v žádném případě nepořizujte! Jinak je otázka času, než selžete a vědomě zničíte život živé bytosti. A pak můžete dělat cokoliv, ale před vlastním svědomím a pocitem vinny už nikdy neutečete.

—————

Zpět


Kontakt

CHovatelská stanice Zulu z Martinické Staré školy

Hradčovice, Lhotka 45
68737
https://www.facebook.com/search/top/?q=zulu%20z%20martinick%C3%A9%20star%C3%A9%20%C5%A1koly


799503769,,799512660